söndag 26 juni 2016

DIY: Skapa vintagediadem av juldekor


IMG_15_60501-1024x682
Vintagediadem bär DIY
Foto: Susanna Lindeborg


Jag älskar ju alla slags huvudbonader; hattar, stora hårspännen och baskrar. Ju större, desto bättre. Och kan man göra det själv så är det ännu bättre.

Det här bäriga vintagediademet passar perfekt till hösten och all julstämning som pågår. Den är skapat med hjälp av loppisfynd och var superenkel att göra.
Vintagediadem
Foto: Susanna Lindeborg.
Diademet består av två stycken bitar av juldekor som en gång har prytt en ljusstake. De är gjorda av plastbär och ståltråd - och för att sätta ihop det behövde man endast tvinna ihop ståltråden från de båda bitarna. När man sen placerade det på huvudet var det bara att fästa det med hårnålar så att det satt på plats.

I vanliga fall när man stöter på något liknande på loppis; plastblommor eller annan juldekor som man kan ha i håret, så behöver man limpistol för att sätta ihop det. Men icke med denna! Det var bara att (1) fynda juldekoren på loppis, (2) tvinna ihop ståltråden så att bitarna satt fast i varandra, (3) sätta hårspännen i håret och voíla! Ett bärigt diadem till alla julfester.
IMG_15_60439-1024x661
"Se allvarlig ut", sa Susanna.
Vintagediadem DIY
Foto: Susanna Lindeborg
Fler tips på facebook: Leones Vintage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar