söndag 26 juni 2016

DIY: 8 sätt att rama in minnen - som du aldrig tänkt på förut

25
Det händer titt som tätt att man hittar någonting vackert och gammalt som har gått sönder och inte längre kan användas till det som det var tänkt. Men släng det inte, det fina är att det går att använda på nytt:

1. Visa upp vintageväskorna

Vintage+Beaded+Evening+Bags+Stored+in+a+Shadowbox

Varför bara rama in fotografier? Kolla in Kim Connors idé; med hjälp av en vit ram och bakgrund kan man låta de vackra vintageväskorna komma ut ur lådorna där hemma och istället bli en del av inredningen (när man inte vill använda dom själv vill säga)

2. Bär med dig minnen

25
Foto från: Kathy Havens Pinterest.com
Det här är så smart! Äldre klockor som inte fungerar längre kan bli vackra armband med ramar där man bär med sig sina nära och kära. Men tänk på att inte ha sönder en fungerande antik klocka, det vore synd när det finns så många därute som kan återvinnas.

3. Tidlösa ramar

dcedbdb7831ea1bd52de70fa99d23f21
Foto: Hittat hos Bethanie Hanson på Pinterest.com.
Kan du se vad det här är? Precis, det är gamla väckarklockor som slutat fungera och har förvandlats till ramar. Så fint!

4. Smycka hemmet

Decorate+with+Vintage+Jewelry+in+Shadowboxes

Med hjälp av enkla nålar och en ram kan man visa upp sina vackra smycken. Ett smart knep från Kim Connor!

5. Väskan full med minnen

il_570xN.240253111

Vad tycks om SassytrashAntiques smarta idéer - att göra om de till tavlor som dessutom kan innehålla alltifrån torkade blommor, vackra spetsar och svartvita minnen? En vintageväska som har sett bättre dagar kan lätt göras om till vacker dekor.

6. Ursnygga berlocker

timeonacakestand2

Det händer att man finner vackra fickur som är helt tomma eller trasiga. Recycleart.org visar att uret lätt kan förvandlas till en vacker berlock. Jag har själv ett halsband där hemma med min gammelfarmor Annie inuti.

7. Smart tidslinje

final

Med hjälp av en vacker ram, lite snöre och klädnypor så kan du lätt skapa en plats för flera av dina fotografier. Varför inte göra en tidslinje med fotografier av händelser som verkligen har betytt något under årent lopp? En instruktion för hur man gör steg-för-steg finns hos Kreaticate.

8. Levande nostalgi

Quick-Shabby-Chic-Decorating-Idea
Förutom fotografier och vackra vintageprydnader kan man passa på att rama in det finaste man har där hemma. Oavsett om det är en spetsduk eller en blomma - kan en ram sätta den i fokus. Kolla in hur man gjorde den här ramen hos Cottageflair.

För ännu fler roliga tavelidéer - kolla här!

Fler tips på facebook: Leones Vintage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar