söndag 26 juni 2016

15 stora vintagemässor och loppisar - nu i maj

Nu börjar det hörrni - den intensiva och underbara loppisperioden när både antikmarknader, retromarknader och loppisar öppnar upp för första gången i år. Här är 15 stycken loppisar som man inte vill missa nu i maj:

Retromarknad: I Skellefteå hålls en Retromarknad nu på söndag! Här kan man hitta fantastiska fynd, och glöm inte att spana på veteranbilarna på Norrlands motorhistorikers bilutställning som ligger vägg i vägg.

Göteborgs Vintagemässa: Jajamen, äntligen smäller det! Göteborgs Vintagemässa är nu i helgen. Här finns hur mycket nostalgi och vackra vintagekläder som helst!

IMG_2717-1024x682 IMG_4993-1024x682

Världsrekord i bakluckeloppis: Hur festligt låter inte det här? I helgen försöker Solvallas bakluckeloppis slå världsrekord i att vara världens största bakluckeloppis.

Loppis med swing: Det kommer att vara svårt att vara still när Chicago swing dance studio i Stockholm öppnar upp för loppis och dans imorgon. De lovar en riktig folkfest.

Jätteloppis: Många är intresserade, och det är förståligt. I Huddinge är det nämligen Jätteloppis 21 maj.

Megaloppis: I Bagarmossen bjuds det äntligen på Megaloppis igen. Missa inte när det är igång 21 maj.

IMG_7077-1024x624 IMG_3445-1024x682

Antikturen: Är du sugen på att ta en riktig trip mellan antikhandlare, vintagesäljare och retrofantaster? Då hoppas jag att du inte har missat att Antikturen är i full gång i Skåne - och håller på hela helgen. Här samlas alla nostalgifantaster för att sälja och fynda.

Slottsmarknad: Här har vi en riktig favorit hos mig; Slottsmarknaden ute på Wenngarns slott. Man kommer in i en fantastisk slottsmiljö med jättelika rum fullproppade med vintagesäljare - helt sagolikt. Det finns också ett supermysigt café och en underbar slottsträdgård att blicka ut över. Missa den inte 29 maj.

Ny loppis: I Uppsala, vid Gottsunda, kommer en alldeles ny loppis få ta plats. Här blir det bakluckeloppis 21 maj.

Nordens största loppis: Den alltid lika populära Återvinningsfesten i Hornstull i Stockholm går av stapeln igen 29 maj, som sägs vara Nordens största loppis.

IMG_2725-1024x682 IMG_2722-1024x628

Loppis med lyx: I Malmö blir det riktig lyxloppis på söndag. På Loppis med lyx kommer fashionistas ha plockat fram det som de rensat ur sina spännande garderober och hem. Det utlovas kvalité och kläder från välkända designers.

Nördloppis: Vem har inte gamla tv-spel och andra nördiga saker i källaren? 21 maj håller Nerd Events sin Nerd events loppis i Stockholm.

Stor bakluckeloppis: I Karlstad hålls den stora bakluckeloppisen varje helg - hela sommaren.

Galoppis: Sista året för mina fantastiska favoritplats Galoppisen, en stor bakluckeloppis som hålls på Galoppfältet i Täby varje helg nästan hela sommaren. Första datumet är spikat; 28 maj kör de igång. Lyckan är gjord!

IMG_7102-1024x682 IMG_2705-1024x666

Tjusig loppis: Emma Sundh tipsar om den härliga innergårds-loppisen ute vid gamla Midsommarkransen nu 22 maj. Och hon lovar att själv stå och sälja fina grejer.

Jag ser också fram emot Sekelskiftesdagen 15 maj! Det är ingen loppis men det blir sekelskiftesmarknad mitt bland ångande ånglok och alla får klä upp sig till tårna. Förra året var magiskt Nu gäller det bara att välja hela sekelskiftesoutfiten... (Psst om man åker det fancy tåget från Stockholm eller Uppsala måste man boka biljetter senast på söndag.)

Har jag missat en loppis? Tipsa gärna nere i kommentarfältet. Ju fler tips desto bättre!

Fler tips på facebook: Leones Vintage

IMG_4563-1024x585 IMG_3615-1024x645

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar