söndag 26 juni 2016

TIPS: 9 smarta DIY-presenter inför Fars dag

b45c71836c1458c05daa1e5e7deaccbbFoto på manschettknapparna ovan: Waxwing Jewelry.

Du har väl inte glömt att du ska fira din käre far nu på söndag? Här är 9 presenter som man kan pyssla ihop helt själv och ge till farsgubben - allt med en retro touch.

1. Retromärk ölen

Elegance-and-Enchantment-Fathers-Day-Photos1-1024x682
Foto: Todayscreativelife.com och Eleganceandenchantment.com.

Eller läsken. Eller din hemgjorda lingondricka. De här retro-etiketterna är alldeles gratis att ladda ner och printa ut hos Todays creative life. Dessutom får man matchande kuponger som man kan printa ut och ge till farsgubben.

2. Finurliga manschettknappar

Foto: PhotoJule.
Foto: PhotoJule.

Jag minns när jag såg det för första gången; manschettknappar som var över 100 år gamla med fotografier inuti. Varför inte skapa en lika minnesvärd present idag. Med hjälp av sådana här tomma manschettknappar med ram kan man lätt sätta i vilket kort man vill. Och vill man ha likadana ramar som på bilden, spana in PhotoJule där man kan göra en beställning.

3. Ett stiligt monogram

Cuff3
Foto: Purlsoho.com

Javisst, är man lite pysslig går det lätt att få till så här fina manschettknappar med hjälp av nål och tråd. Purlsoho har en detaljerad steg-för-stegbeskrivning.

4. Smart slipshängare

Wood-0-WoodCaddies-645x429
Foto: Brit.co

En enkel planka, gummiband och lite verktyg. Plötsligt har man en smart slipshängare som också fungerar utmärkt till solbrillor, sjalar eller varför inte fotografier som man sätter fast med hjälp av några klädnypor? Kolla in Brit.co!

5. Stenkakor till kakorna

vinylrecordcakestand1
Foto: Helena Schaeder Söderberg, Craft and creativity.

Man blir glad av att bara se det! Om du har några repiga LP-skivor därhemma så kan de lätt bli ett redigt kakfat. Det är påhittiga Helena Schaeder Söderberg på Craft and creativity som har kommit på den här idén, och man kan läsa mer om hur man kan göra ett på craftandcreativity.com.

6. En kopp mustasch, tack

IMG_2895
Foto: From the tortoise and the hare.

Hur trevligt är det inte med mustascher? Oavsett om herrn har en eller inte så kan man den få pryda hans favoritkopp. Hos From the tortoise and the hare kan man se exakt hur vad man behöver för att göra en så trevlig present.

7. Noomnomnom

1032
Foto: Dcwvinc.blogspot.se.

Så lätt; en burk, hans favoritgodis och papper. Smart idé av Dcwv Diary!

8. Smakade slipsen?

30cf1e7cfdf2dcc1f99e5056c8c75295
Foto: Thecakegirl.com.

Att ge en slips, vareviga Fars dag, kanske inte är så roligt. Men slipskakor är en annan femma! De här roliga kakorna har The Cake Girl gjort, och hon förklarar exakt hur man ska bära sig åt på thecakegirls.com.

9. Hans egen skäggolja

How-to-make-beard-oil-on-EverythingEtsy.com_
Foto: Everything Etsy.

Javisst går det att göra själv, det blir både billigt och ekologiskt. De här etiketterna går att ladda ner gratis här hos Everything Etsy, där finns också ett bra recept. Om du inte har flaskor hemma som går att återvinna så kan man köpa nya här.


Mer på facebook: Leones Vintage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar